Izgubili ste psa? Objavite ovdje sliku i opis odlutalog ili pronađenog psa | Pogledajte da li je ovdje slika psa kojega ste pronašli ili izgubili | Gdje su viđeni izgubljeni psi? | Odlutao vam je pas - što prvo poduzeti?

Odlutao retriver na području Mlinovi, Podsljeme, vrlo miroljubiv, nagrada nalazniku

Dragi dobri ljudi,

Prekjučer, 14.11.2011. oko 11 h, nam je na početku planinarske staze 52 (HPDov put, Park Prirode Medvenica) odlutao, nestao, naš pas Adam. 8. siječnja 2015, napunit će osam godina, a još uvijek se ponaša kao zaigrano dijete, i s drugim psima i ljudima.
Visok je 60-tak cm, ima 24 kg, i baš retrieverski izgled, s tim da je boja čokoladno smeđa. Na sebi je imao crni (podstavljeni) ham oko prsa.

Danas smo prošli tu stazu na kojoj je nestao (i to na samom početku) i još neke staze, ne bi li ga pronašli, a slijedeće dane nastavljamo s pohodima po preostalim stazama i kvartovima.

Već od prekjučer intenzivno tražimo po kvartovima u okolici i lijepimo plakate. Nestanak se objavljuje i na Radio 101 i na Radio Sljeme.

Molim vas, ako primite ovu poruku, da je proširite gdje god bi bilo korisno. Obraćam se ljudima koji planinare, šetaju Medvednicom, ali i svima drugima, jer je vrlo moguće da se Adam spustio negdje niže u grad… u potrazi za poznatim…

Adam je kastriran i cijepljen i ima čip. Broj čipa 191100000014659 .

Moj. br. telefona je 091 79 112 97 ili 092 3 176 846.

Bila bih vam zahvalna za bilo kakvu pomoć ili bilo kakav savjet, koga bih još mogla kontaktirati i obavijestiti o ovome.

Hvala vam unaprijed, i želim vam lijep dan,

Jana

Definitivno nagrada nalazniku… a svaka informacija je dobrodošla, čak i ako samo mislite, da ste ga možda vidjeli.

DSCN1980IMG_20141004_143642 IMG_20140808_091814

1 Comment

 1. Jana Jana
  28. 11. 2014.    

  Dragi predobri ljudi velikog srca i otvorena uma,

  Najprije vam još jednom hvala što ste stajali uz nas od početka.

  Prije dva dana smo iz veterinsarske stanice HappyVet primili poziv,
  da je Adam kod njih, i da je ozlijeđen, da mu je slomljena kičma.

  Znači u tom periodu njegovog nestanka (koji je trajao 12 dana), njega je netko udario autom (ili nečim većim) na Aleji Bologne, prema Podsusedu (koju smo isto i mi obilazile, ne bi li ga pronašle) i onda ga je taj isti neko, taj isti bezosjećajni stvor bacio u jarak pored ceste tako ozlijeđenog… u kojem je ležao nekoliko dana…čini se po njegovom stanju kad je nađen..

  On se onda, ne znamo u kojem trenu, sam nekako prednjim šapicama iščupao iz tog jarka, i stavio glavicu na cestu, ne bi li ga netko ugledao…i tad su ga ugledali ti dobri ljudi, koji su ga skupili i doveli u veterinarsku..

  Mi smo ga preuzeli odmah, i direktno iz stanice u noći išli za Sloveniju, jer su nam rekli da je tamo specijalist za lomove kičme… ali ni on ni svi drugi kirurzi nisu mogli ništa u smislu, da mu operacijom ponovne spoje kičmu… naime lom je potpun, i također su mu prekinuti živci..

  ALI, jučer smo bili na drugoj operaciji, koja se zove fiksacija kralježnice i uspjeli su mu postaviti te dvije kosti u ravninu…što je super…
  Uglavnom… nakon ove operacije, sad se oporavlja par dana, i odmah krećemo s laserskom terapijom (od ponedjeljka).

  Sad smo doma, oporavlja se i od te operacije i od tog 12-dnevne samoće, izuzetno je smršao, i dlakica mu sva pjeskasta nekako, rijetka… ali ima jako puno apetita, i papa fino, i kakica mu dobra… piškimo na kateter…

  Adam ima jaku želju, da se digne… ima veliku volju, što je odlično za terapiju na koju krećemo.. ne idemo još na opciju kolica, baš zato što vjerujemo da će hodati, i želimo da to osjeti… kolica su ionako zadnja opcija.. mi znamo da Adamu neće trebati…

  Eto, iako nas je ovo na početku u potpunosti sasulo, sabrale smo se, imamo pomoć od mnogih predivnih ljudi… i jaku vjeru i ljubav.

  Želim vam lijepu noć,

  Jana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *